MHK INTERNATIONAAL

TRADITIE EN INNOVATIE

Vanaf de oprichting in 1980 tot vandaag de dag heeft MHK Group AG zich ontwikkeld van een inkooporganisatie tot een van de meest toonaangevende full-serviceorganisaties voor ondernemers in de keuken-, sanitair- en woonbranche.

MHK Group is gevestigd in het Duitse Dreiech (vlakbij Frankfurt am Main) en actief in Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. Met meer dan 4.000 partners, 800 leveranciers en fabrikanten, en een omzet van €9,66 miljard (2023) is MHK Group een van Europa’s grootste inkoop- en dienstverleners. De organisatie wordt geleid door de Raad van Bestuur, met Volker Klodwig als bestuursvoorzitter.

MHK Group zorgt voor de verbinding tussen leveranciers, ondernemers en klanten. Met een diversiteit aan diensten en service, innovatieve producten en technologieën geven wij MHK-partners toegang tot ons krachtig netwerk. Scherpe inkoopvoorwaarden en condities, bewezen marketingconcepten en eigen merkconcepten voor keuken en sanitair zorgen voor langdurig succes voor ondernemers.

SYSTEEMEXPERTISE
MHK Group is meer dan een traditionele inkooporganisatie. Met 16 partnerbedrijven bieden wij een breed aanbod aan diensten, producten en digitale services. Hiertoe behoren onder meer CRONBANK voor financiële – en verzekeringsdiensten, het innovatieve softwarebedrijf CARAT voor keuken- en badkamerontwerp, en de MHK Europa Akademie waarin we een breed programma trainingen en cursussen aanbieden.

INNOVATIE EN INTERNATIONALISERING
Als een van Europa’s meest vooraanstaande serviceorganisaties voor de keuken- en sanitairvakhandel, zijn we constant in beweging. Door de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten en diensten zorgen wij ervoor dat onze partners kunnen rekenen op de beste ondersteuning en dat zij profiteren van onze unieke synergie.

Ons merkenportfolio wordt in hoog tempo uitgebreid met (nieuwe) internationale merken. Zo vervullen we niet alleen onze eigen ambities, maar ook die van onze partners.

ORGANISATIESTRUCTUUR
De MHK Group is georganiseerd als een aandelenvennootschap en treedt op als een managementholding. Zij coördineert alle activiteiten en verrichtingen van de ondernemingen en diensten die tot de MHK Group behoren. MHK Group AG wordt bestuurd door de Raad van Bestuur en geadviseerd en gecontroleerd door een onafhankelijke Raad van Commissarissen.

De vijf leden tellende Raad van Bestuur van MHK Group AG vervult een management- en toezichtfunctie en leidt het bedrijf onder eigen verantwoordelijkheid.

De leden van de raad van bestuur zijn:
Dr. Olaf Hoppelshäuser, Frank Bermbach, Volker Klodwig (voorzitter van de Raad van Bestuur), Carolin Kronenberg, Thorsten Hallermeier