FAQ

ANTWOORDEN OP DE MEEST GESTELDE VRAGEN

Of u nu een keukenondernemer of sanitair specialist bent: de voordelen om partner van MHK te worden zijn enorm. Wij bieden u als ondernemer unieke en specifieke marketingconcepten, -strategieën en -campagnes, adviseren u op ieder niveau en denken met u mee over financiële mogelijkheden. Maar we toetsen ook dagelijks de Europese inkoopcondities en bonificeren de omzet van specifieke leveranciers extra.

Maar het belangrijkste voordeel als MHK-partner is misschien wel de volledige ondernemersvrijheid die u behoudt. U bent en blijft baas van uw eigen onderneming. Dat stukje zelfstandig ondernemerschap maakt onze gezamenlijke positie in de markt uniek en kunt u zich blijven richten op het liefste wat u doet: prachtige keukens en badkamers verkopen.

Twijfelt u nog? Of heeft u bepaalde vragen? Wij hebben de tien meest gestelde vragen in onderstaande FAQ beantwoord.

1. “IK DENK DAT IK ZELF VEEL BETER KAN INKOPEN”

Het is natuurlijk leuk om zelf met een leverancier te onderhandelen over de inkoopcondities, maar weet u wel zeker dat u de scherpste deal krijgt? Misschien voelt het op dat moment zo, alleen weet u niet hoe dat over bijvoorbeeld twee jaar is.

MHK toetst dagelijks op Europees niveau de inkoopcondities en vergelijkt deze condities per land, maar ook tussen landen onderling. Daarnaast brengt het inkopen voor meer dan 3.900 showrooms in Europa een enorm volume met zich mee. Daarom bouw MHK staffels in en kunnen we de omzet van specifieke leveranciers extra bonificeren. Deze gezamenlijke inkoop levert u dus een gegarandeerde conditionele verbetering op. Nu, en in de toekomst.

2. “VERLIES IK MIJN EIGEN IDENTITEIT OF VRIJHEID WANNEER IK ME BIJ MHK NEDERLAND AANSLUIT?””

Nee. MHK Nederland is er juist voor de zelfstandig keuken- of sanitair ondernemer. Voor ondernemers die geloven in hun eigen kwaliteiten en bedrijf. De enige verplichting die MHK van u vraagt, is om showroomhoudend te zijn. U behoudt dus altijd uw maximale vrijheid.

Wij denken graag met u mee eb kijken hoe we uw rendement kunnen verbeteren door bijvoorbeeld concentratie van uw inkoop, het afbouwen van een niet MHK-leverancier of door juist deel te nemen aan een van onze bewezen marketingconcepten.

U bent en blijft baas van uw eigen onderneming. Juist dat stukje zelfstandig ondernemerschap is wat onze gezamenlijke positie in de markt uniek maakt.

3. “GA IK ER INKOOPTECHNISCH OP ACHTERUIT ALS IK PARTNER WORD VAN MHK NEDERLAND?”

Nee, dat is onmogelijk. We zijn contractueel met onze contractleveranciers overeengekomen dat iedereen die zich aansluit er minstens op vooruit gaat door onze winstuitkering en loyaliteitsvergoeding.

4. “WAAROM IS CENTRALE BETALING EEN VERPLICHTING?”

Leveranciers willen graag zekerheid hebben dat geleverde goederen ook daadwerkelijk betaald worden. Daarom is een van de voorwaarden van een MHK-partnerschap dat uw bedrijf de financiële toetsing doorstaat. Hierdoor kunnen wij 100% garant staan voor de betaling aan leveranciers. Ieder MHK-lid heeft dus altijd een A-status bij onze leveranciers.

Andersom geldt dit echter ook. Mocht een leverancier van het toneel verdwijnen, dan heeft u alsnog zekerheid over uw bonus. Een ander voordeel is dat wij, door de betalingstermijn van 30 dagen, altijd een betalingskorting hanteren (indien deze korting van toepassing is bij de leverancier).

5. “KAN IK EEN FACTUUR TEGENHOUDEN?”

Via MHKnet kunt u altijd een factuur blokkeren (storneren, zoals wij dat noemen). Via het portaal zoekt u gemakkelijk op om welke factuur het gaat, waarna u deze -na het invullen van een reden- blokkeert voor betaling. Zelfs wanneer u niet meer met een leverancier werkt, heeft u de mogelijkheid om met terugwerkende kracht een rekening te storneren. MHK incasseert dus uitsluitend bedragen van uw rekening waarvoor u toestemming hebt gegeven.

6. “ZIJN ALLE LEVERANCIERS AANGESLOTEN BIJ MHK GROUP?”

Op Europees niveau werken vrijwel alle relevante en bekende leveranciers samen met MHK Group, waarbij we per land een selectie maken van merken waar we ons op richten.

7. “REGELT MHK HAAR INKOOPAFSPRAKEN ALLEEN IN NEDERLAND?”

Nee, integendeel. De leverancierskant is steeds geconcentreerder geworden, waardoor de Nederlandse keukenmarkt veel Europeser is geworden. Dit heeft ertoe geleid dat de inkoop ook op Europees niveau moet gebeuren, om zodoende de juiste condities te bewerkstelligen. Daarom onderhandelen we niet alleen in Nederland met Nederlandse leveranciers, maar ook op Europees niveau met Europese leveranciers die een hoofdkantoor in Nederland hebben.

8. “KAN IK PROFITEREN VAN DE INKOOPCONDITIES ZONDER GELIJK EEN MHK-CONCEPT TE HANTEREN?”

Absoluut. U kunt MHK-partner worden en profiteren van alle voordelen van centrale betaling en het marketingmenu, zonder direct te kiezen voor een specifiek marketingconcept. Mocht u zich in een later stadium alsnog bij een bepaald concept willen aansluiten, dan is dat natuurlijk mogelijk.

9. “HOE KAN IK DE JUISTE MARKETINGSTRATEGIE BEPALEN TERWIJL IK ER GEEN VERSTAND VAN HEB?”

Dat is het voordeel van het partnerschap met MHK Nederland. Omdat wij alle marketingconcepten en -strategieën zelf ontwikkelen, weten we door onze kennis en ervaring precies wat werkt voor u als zelfstandig ondernemer.

Wij begeleiden u in al uw marketingcampagnes en nemen, waar nodig, uw marketing helemaal uit handen zodat u zich kunt focussen op uw onderneming.

10. “HOE WORD IK ALS ZELFSTANDIG ONDERNEMER PARTNER VAN MHK?”

Vraag uw partnerschap aan, plaats uw handtekening onder het formulier en u profiteert direct van alle voordelen die MHK Nederland u te bieden heeft.

EEN ANDERE VRAAG?

WIJ STAAN VOR U KLAAR

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar en beantwoorden graag al uw vragen.

NEEM CONTACT OP

JEROEN GEERLING

ALGEMEEN DIRECTEUR

E:  j.geerling@mhk.nl

T:  +31 (0)30 287 60 70

IVO METZ

MARKETING DIRECTEUR

E: i.metz@mhk.nl

T:  +31 (0)30 287 60 70