MHK International

MHK Group AG

Traditie en innovatie

MHK Nederland is een dochteronderneming van MHK Group AG, een van de grootste Europese inkoop- en dienstverleningsgroepen, opgericht in 1980 in Frankfurt am Main door Hans Strothoff. Zijn doel was de middelgrote keukenvakhandel te versterken en hun voortbestaan op lange termijn veilig te stellen. Als geboren Bremer handelde Hans Strothoff naar de eer van de hanzekoopman en stemde zowel zijn daden als die van zijn onderneming daarop af. Door betrokkenheid en innovatiekracht groeide het bedrijf al snel uit tot een van de toonaangevende Europese full-service organisaties. Vandaag de dag profiteren gespecialiseerde vakhandelaren in de keuken- en sanitairbranche van deze diensten.

Uitgebreide ondersteuning

Alle diensten worden geleverd door eigen bedrijven, tot de groep horen onder meer een bank, een softwarebedrijf, een opleidingsacademie en een reclame- en internetbureau. Op marketinggebied heeft de MHK Group, in tegenstelling tot andere gelieerde groepen, vanaf het begin gebruik gemaakt van synergiën. In Duitsland bijvoorbeeld werd het gemeenschappelijke overkoepelende merk "musterhaus küchen Fachgeschäft" ontwikkeld. Vandaag telt het bedrijf meer dan 3.400 partners die in 2020 een omzet van 7,657 miljard euro realiseerden.

Coördinatie en organisatie

De MHK Group is georganiseerd als een aandelenvennootschap en treedt op als een management-holding. Zij coördineert alle activiteiten en verrichtingen van de ondernemingen en diensten die tot de Groep behoren. MHK Group AG wordt bestuurd door een Raad van Bestuur en geadviseerd en gecontroleerd door een onafhankelijke Raad van Commissarissen.