MHK International
Ontwikkeling van MHK Group

Een bedrijf met geschiedenis

De ontwikkeling van MHK Group begon in 1980 in Frankfurt am Main, toen Hans Strothoff aldaar de Musterhaus Küchen Verbundgruppe oprichtte. Hij stelde zich ten doel de MKB-vakhandel te versterken om zo hun voortbestaan duurzaam te verzekeren. Aanvankelijk was de belangrijkste opgave het verbeteren en verzekeren van de best mogelijke inkoopcondities. Maar het werd al snel duidelijk dat de handelspartners ook steun nodig hebben op andere gebieden. Zo zijn er voor de aangesloten vakhandelaren talrijke andere diensten ontwikkeld.

Wij netwerken en opereren in heel Europa.

Gebundelde competentie

Alle diensten worden door eigen bedrijven uitgevoerd. De groep omvat thans onder meer een bank, een softwarebedrijf, een scholingsacademie en een reclamebureau en internetprovider. Op het gebied van marketing en reclame heeft MHK Group in tegenstelling tot andere coöperaties van meet af aan ingezet op het realiseren van synergie. Zo werd in Duitsland bijvoorbeeld onder meer het gezamenlijke koepelmerk "Musterhaus Küchen Fachgeschäft" ontwikkeld. Met meer dan 3.000 partners, die samen in 2018 een omzet behaalden van meer dan 6 miljard, is het bedrijf momenteel de onbetwiste leider op de Europese markt voor MKB-keukenvakhandelaren.

Sterk in heel Europa

MHK Group heeft thans een basis in acht Europese landen. In elk van die landen profiteren de partners van de beste inkoopcondities en een breed aanbod van diensten. De bedrijfsvoering in elk land is in handen van de vennootschap in dat land.

  • Duitsland vestigingsplaats: Dreieich bij Frankfurt am Main (MHK Deutschland, opgericht in 1980).
  • Oostenrijk vestigingsplaats: Bad Ischl (MHK Österreich, opgericht in 1990).
  • Nederland vestigingsplaats: IJsselstein (MHK Nederland, opgericht in 1994).
  • België vestigingsplaats: Eupen (MHK Belgium, opgericht in 1997).
  • Luxemburg vestigingsplaats: Eupen (MHK Belgium, opgericht in 1997).
  • Zwitserland vestigingsplaats: Zurich (MHK Schweiz, opgericht in 2006).
  • Spanje vestigingsplaats: Las Matas / Madrid (MHK Iberica, opgericht in 2006).
  • Groot-Brittannië vestigingsplaats: Birmingham (MHK United Kingdom, opgericht in 2017).
Ontwikkeling van de MHK Group