MHK Nederland

Gegevens en
feiten

Boekjaar 2020: De positie van MHK Group

MHK Group heeft het boekjaar 2020 succesvol afgesloten met een nieuw omzetrecord en een aantal nieuwe handelspartners. De handelsomzet van de groep klom naar 7,657 miljard euro, een toename van 15,3 procent ten opzichte van vorig jaar (6,642 miljard euro). De gemiddelde waarde van de verkochte keukens steeg wederom van 14.132 naar 14.588 euro. Door het sterke aanbod van onze coöperatie konden wij in 2020 weer een aantal specialisten aanwinnen als nieuwe handelspartners. Daarmee is het ledenaantal gestegen van 3.264 tot 3.472.

Nog steeds op koers naar groei

Al met al kijkt MHK Group terug op een geslaagd boekjaar 2020. Ondanks de gevolgen van de economische en financiële crisis en de aanhoudende druk op de prijzen in de meubel- en keukenhandel kon onze groep zich over het geheel genomen goed handhaven op de markt en haar positie als vooraanstaande coöperatie zelfs nog verder uitbreiden. Dit wordt aangetoond door de duidelijke stijging van de omzet en de uitbreiding van het ledenbestand.

Permanente ontwikkeling is onze doelstelling.

Wij hebben hiertoe ook in 2020 weer enig werk verzet

  • De ontwikkeling van de eigen handelsmerken werd geïntensiveerd. Hierdoor kunnen de MHK-partners hun klanten nu eigen keukenmerken in alle prijsklassen aanbieden, met de bijbehorende waarborgen van exclusiviteit en rendement.
  • De expansie van REDDY werd geïntensiveerd. Inmiddels kunnen de partners in Nederland, Spanje, België, Duitsland en Oostenrijk profiteren van de aanwezige knowhow binnen het toonaangevende Duitse franchisesysteem voor keukens. Juist in Nederland is REDDY een groeimotor. Hier zijn "Made in Germany" keukens in het middelste prijssegment zeer geliefd bij de consument.
  • Om de business van de deelnemende partners te versterken en extra klandizie te genereren zijn tal van acties ondernomen op het gebied van reclame en marketing. Ook zijn de reclameactiviteiten in de sectoren online en social media verder uitgebouwd.

Een doorslaggevende factor in ons succes zijn onze medewerkers. Hun inzet en kwaliteiten op het gebied van dienstverlening en advisering zijn van essentieel belang voor het succes van de diverse ondernemingen. Daarom wordt zowel binnen het centrale bedrijf als bij de handelspartners veel waarde gehecht aan het hebben van gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers.